Bel een adviseur 050 211 5352

Gezocht: slimme oplossingen om keukenafval op een innovatieve veilige manier te hergebruiken

De aanbesteding die u nu bekijkt is verlopen. Bekijk actuele tenders
Gezocht: hergebruik keukenafval
Publicatiedatum: 21 november 2019
Sluitingsdatum: 27 januari 2020 12:00
Opdrachtwaarde: € 25.000

Het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wil het hergebruik van reststoffen verbeteren. Een van de nog onderbelichte afvalstromen is keukenafval (GFT, categorie 3): organisch (en dus recyclebaar) groenafval. Naast huishoudens hebben vooral de horecasector, bedrijfskantines en keukens in zorginstellingen te maken met grote hoeveelheden keukenafval. Vanaf 200 kg per week zijn bedrijven verplicht om GFT-afval te scheiden.

Het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is op zoek naar een proces of technologie om keukenafval effectief en veilig opnieuw in de (voedsel)productieketen te krijgen - of op een andere rendabele wijze hergebruik mogelijk te maken.

Een jury selecteert maximaal 3 startups die het volgende winnen:

  • Maximale vergoeding van €25.000,- die we in passende termijnen uitkeren.
  • Vijf maanden co-creatie accelerator-programma
  • Mentors en deskundigen;
  • Een werkplek om samen te werken met onze ambtenaren.
  • Toegang tot het netwerk van de overheid;
  • Promotie van de startup en mogelijke media-aandacht.

Het ministerie verwacht bij dit vraagstuk dat de markt de oplossing oppakt. Ze bieden in dit geval dus geen garantie voor een vervolgopdracht als jouw oplossing in de praktijk blijkt te werken. Wel werken ze binnen het traject veder uit welke rol de overheid kan spelen om ervoor te zorgen dat een succesvolle oplossing ook daadwerkelijk door de markt wordt opgepakt.

Heeft u een slimme oplossing om keukenafval op een innovatieve veilige manier te hergebruiken? Dan helpen wij u graag deze challenge te winnen. Bekijk de gehele challenge op StartHubs of ga met ons in gesprek.

Interessante subsidies

Overheden, investeerders en fondsen zijn continu op zoek naar partners en projecten die Nederland duurzamer, innovatiever, socialer, veiliger en toekomstbestendig maken. Wij speuren door de stapel en pikken er wekelijks de mooiste subsidiemogelijkheden uit. Iets voor u? Neem contact op en ontmoet ons gedreven team.


Romy Akkerman

Aanpakker. Bewijst dat beleid en creativiteit wél samengaan. Wil altijd meer weten en helpt hierdoor mensen meer dan zij vooraf gedacht hadden.

Meer weten? 050 211 5352 romy@corusadvies.nl
Zie ook

Gezocht: R&D-samenwerkingsprojecten

R&D-samenwerkingsprojecten

Lees meer
Sluit: 10 september 2020 Innovatie