Bel een adviseur 050 211 5352

Gezocht: projecten voor digitale inclusie

De aanbesteding die u nu bekijkt is verlopen. Bekijk actuele tenders
Gezocht: projecten voor digitale inclusie
Publicatiedatum: 21 november 2019
Sluitingsdatum: 17 januari 2020 12:00

Nederland kent een groot aantal mensen, dat zich vrijwillig inzet om mensen die digitaal minder vaardig zijn te ondersteunen. Zij spelen een cruciale rol in de samenleving, omdat noch de overheid noch private organisaties alle hulpbehoevenden persoonlijke begeleiding kunnen bieden. De vraag is echter of de potentie van deze helpers ook optimaal benut wordt. Vrijwilligers die zijn aangesloten bij een organisatie kunnen vaak een training of workshop volgen, mensen die een ander vrijwillig helpen op eigen initiatief, hebben deze mogelijkheid niet. 

Met deze challenge zoekt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties naar een oplossing voor alle mensen die op vrijwillige basis anderen in het kader van digitale inclusie ondersteunen. Hoe geven we hen laagdrempelige toegang tot ondersteuning, waardoor hun potentie (nog) beter wordt benut? En hoe houdt de oplossing rekening met uiteenlopende behoeften en wensen van de ontvanger? Er zit bijvoorbeeld een groot verschil tussen de behoefte van een oudere en die van een ondernemer. Een oudere zal vragen om geduld en herhaling terwijl een ondernemer de voorkeur geeft aan een snelle en doelgerichte aanpak.

Belangrijke aandachtspunten;

  • de oplossing is laagdrempelig en toegankelijk voor een breed publiek;
  • de oplossing is gratis beschikbaar voor iedereen die zich als vrijwilliger inzet;
  • een vrijwilliger maakt aantoonbaar progressie (in coachings/trainingsvaardigheden) na het gebruik van de oplossing in zijn/haar vaardigheden om een ander nieuwe vaardigheden bij te brengen;
  • de oplossing houdt rekening met verschillende ontvangers die een hulpvraag stellen (zoals in het voorbeeld van de oudere hulpvrager versus de ondernemer).

Wat is er te winnen in het programma?

  • Maximale vergoeding van €25.000,- die we in passende termijnen uitkeren;
  • Vijf maanden co-creatie accelerator-programma;
  • Mentors en deskundigen;
  • Een werkplek om samen te werken met onze ambtenaren;
  • Toegang tot het netwerk van de overheid;
  • Promotie van de startup en mogelijke media-aandacht.

Heeft u een oplossing voor alle mensen die op vrijwillige basis anderen in het kader van digitale inclusie ondersteunen? Dan helpen wij u graag deze challenge te winnen. Bekijk de challenge op StartHubs of ga met ons in gesprek.

Interessante subsidies

Overheden, investeerders en fondsen zijn continu op zoek naar partners en projecten die Nederland duurzamer, innovatiever, socialer, veiliger en toekomstbestendig maken. Wij speuren door de stapel en pikken er wekelijks de mooiste subsidiemogelijkheden uit. Iets voor u? Neem contact op en ontmoet ons gedreven team.


Romy Akkerman

Aanpakker. Bewijst dat beleid en creativiteit wél samengaan. Wil altijd meer weten en helpt hierdoor mensen meer dan zij vooraf gedacht hadden.

Meer weten? 050 211 5352 romy@corusadvies.nl
Zie ook

Gezocht: R&D-samenwerkingsprojecten

R&D-samenwerkingsprojecten

Lees meer
Sluit: 10 september 2020 Innovatie