Bel een adviseur 050 211 5352

Gezocht: projecten rond klimaatverandering in Nederland en EU

De aanbesteding die u nu bekijkt is verlopen. Bekijk actuele tenders
Projecten rond klimaatverandering in Nederland en EU
Publicatiedatum: 2 april 2020
Sluitingsdatum: 6 oktober 2020 23:59

LIFE is een subsidieprogramma van de Europese Unie. Doel is om innovatieve projecten te ondersteunen die passen in het Europese natuur-, milieu- en klimaatbeleid. Ze moeten het beleid verder ontwikkelen of in de praktijk brengen. Elke organisatie in de EU kan meedoen. Van grote en kleine bedrijven tot overheden en non-gouvernementele organisaties (ngo’s).

Vanaf 2 april 2020 kunt u LIFE aanvragen. Partijen kunnen een projectvoorstel indienen. Dat kan individueel of in samenwerking met andere partijen in Nederland of binnen de EU.

Het LIFE-programma bestaat uit 2 subprogramma’s gericht op milieu en klimaat. Lees hieronder verder als u een veelbelovend projectidee hebt rond klimaatverandering. Daarmee levert u een flinke bijdrage aan een klimaatbestendige economie. Of u zorgt voor reductie van broeikasgassen.

Het subprogramma Klimaat verwelkomt projectideeën voor 3 onderdelen:

  • vermindering klimaatverandering (mitigatie): u weet de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. Dit kan op verschillende manieren, zoals met wetgeving en beleid. Of juist door innovatieve technologieën of methoden die u ontwikkelt en demonstreert.
  • aanpassing klimaatverandering (adaptatie): met welke ideeën kunnen we ons beter voorbereiden op bijvoorbeeld wateroverlast en droogte? U ontwikkelt of demonstreert innovaties op het gebied van bijvoorbeeld beleid, wetgeving, technologie of methoden.
  • informatie en bestuur: u richt zich op beleid en bewustwording rond het klimaat. Denk aan communicatie, samenwerking of verspreiding van kennis.

Voorwaarden

Voor het subprogramma Klimaat schrijft u gelijk een full proposal. Deze dient u uiterlijk in september in. Voor de exacte data kijkt u op de webpagina LIFE.

Hoe schrijft u een veelbelovend projectidee rond klimaatverandering? Hoe verhoogt u uw slagingskansen en sluit u aan bij EU-beleid? Op welke punten kwamen voorgangers die ondersteuning vroegen van het LIFE-programma tekort? Voorkom dat u in bekende valkuilen trapt en leer van de belangrijkste evaluatie- en aandachtspunten voor een succesvol projectvoorstel. Lees ook de aandachtspunten.

Heeft u een veelbelovend projectidee rond klimaatverandering.? Dan helpen wij u graag deze subsidie succesvol aan te vragen. Bekijk de gehele regeling op RVO of ga met ons in gesprek.

Interessante subsidies

Overheden, investeerders en fondsen zijn continu op zoek naar partners en projecten die Nederland duurzamer, innovatiever, socialer, veiliger en toekomstbestendig maken. Wij speuren door de stapel en pikken er wekelijks de mooiste subsidiemogelijkheden uit. Iets voor u? Neem contact op en ontmoet ons gedreven team.


Romy Akkerman

Aanpakker. Bewijst dat beleid en creativiteit wél samengaan. Wil altijd meer weten en helpt hierdoor mensen meer dan zij vooraf gedacht hadden.

Meer weten? 050 211 5352 romy@corusadvies.nl
Zie ook

Gezocht: R&D-samenwerkingsprojecten

R&D-samenwerkingsprojecten

Lees meer
Sluit: 10 september 2020 Innovatie