Bel een adviseur 050 211 5352

Gezocht: Oplossingen voor de informatie-overload van zorgprofessionals

De aanbesteding die u nu bekijkt is verlopen. Bekijk actuele tenders
Oplossingen voor de informatie-overload van zorgprofessionals
Publicatiedatum: 4 november 2019
Sluitingsdatum: 9 december 2019 17:00

Medewerkers binnen Omring (3500 medewerkers, van wie de meeste zorgprofessional op 25 woonlocaties en met 60 thuiszorgteams) ontvangen een toenemende stroom aan e-mails, meldingen, notities, voorstellen, instructies, etc. 

De uitdaging waar ze een (deel)oplossing voor zoeken is om ervoor te zorgen dat de informatie die medewerkers (en in het bijzonder de zorgprofessionals) ontvangen automatisch wordt gefilterd op urgentie en relevantie, zodat medewerkers bij het starten van hun dienst of werkdagen in een oogopslag (of klik) op de hoogte zijn van wat zij op dat moment moeten weten, geen tijd verliezen met het doorwerken van meerdere berichtenboxen en informatiekanalen en zich optimaal kunnen concentreren op hun kernactiviteiten.

De oplossing:

  • Levert geen extra handelingen op voor medewerkers;
  • Zorgt voor een meetbare tijdbesparing bij de zorgprofessionals;
  • Werkt binnen de bestaande IT-systemen. De belangrijkste kanalen zijn Office Outlook en het intranet van Embrace;
  • Is idealiter vanuit de zorg uitbreidbaar naar andere disciplines/vakgebieden (bv staffunctionarissen, management, etc.);
  • Is gebruiksvriendelijk en begrijpelijk voor zorgprofessionals van alle niveaus. De meeste van onze medewerkers zijn MBO-opgeleid. De meeste beschikken over een smartphone en/of een tablet/laptop, maar kwalificeren zichzelf over het algemeen als niet zo digivaardig.

Omring stelt €10.000 beschikbaar om een verdere verkenning te doen, een eerste prototype te realiseren en deze binnen de doelgroep (zorgprofessionals) te testen. Bij succes stellen ze een vervolgopdracht in het vooruitzicht waarbij de oplossing binnen hun organisatie verder wordt ontwikkeld en in de praktijk wordt geïmplementeerd.  

Heeft u een concept of prototype dat zorgt voor vermindering van de informatie-overload van zorgprofessionals? Dan helpen wij u graag deze challenge te winnen. Bekijk de gehele challenge op Healthcare Innovation Hub of ga met ons in gesprek.

Interessante subsidies

Overheden, investeerders en fondsen zijn continu op zoek naar partners en projecten die Nederland duurzamer, innovatiever, socialer, veiliger en toekomstbestendig maken. Wij speuren door de stapel en pikken er wekelijks de mooiste subsidiemogelijkheden uit. Iets voor u? Neem contact op en ontmoet ons gedreven team.


Eva Hamming

Stille kracht. Laat echter in alles merken dat ze er is. Is gezegend met de gave structuur aan te brengen en brengt hiermee projecten tot leven.

Meer weten? 06 2602 8695 eva@corusadvies.nl
Zie ook

Gezocht: R&D-samenwerkingsprojecten

R&D-samenwerkingsprojecten

Lees meer
Sluit: 10 september 2020 Innovatie