Bel een adviseur 050 211 5352

Gezocht: oplossingen voor acute uitdagingen in de zorgsector

De aanbesteding die u nu bekijkt is verlopen. Bekijk actuele tenders
Oplossingen voor acute uitdagingen in de zorgsector
Publicatiedatum: 23 maart 2020
Sluitingsdatum: 31 maart 2020 23:59

De coronacrisis zal de komende weken, en zeer waarschijnlijk de komende maanden, een enorme impact hebben op de zorgsector. Niet alleen op ziekenhuizen, maar ook op zorginstellingen voor ouderen en gehandicapten. 

De coronacrisis leidt dan ook tot allerlei nieuwe uitdagingen in de zorgsector waar op zeer kortetermijnoplossingen voor worden gezocht. Via deze Open Call wordt een oproep gedaan aan alle bedrijven in Nederland om mee te denken of zij een oplossing hebben.

Heeft jouw bedrijf een oplossing? Laat het z.s.m. weten! Jouw oplossing kan hét verschil maken voor zorgmedewerkers, patiënten én cliënten. En in sommige gevallen zelfs levens redden! 

Acute uitdagingen in de zorgsector
Hieronder de eerste acute uitdagingen die op dit moment met meerdere ziekenhuizen of zorginstellingen spelen.

Ziekenhuizen 

·        Gezocht: alternatieven voor mondkapjes en andere disposables. Er is een groot tekort aan mondkapjes en andere disposables. Zijn er mogelijke alternatieven beschikbaar in andere sectoren? 

·        Gezocht: manieren om mondkapjes en andere disposables schoon te maken en te hergebruiken. Er is een groot tekort aan mondkampjes en andere disposables. Zijn er manieren om gebruikte mondkapjes snel én in grote aantallen schoon te maken zodat ze opnieuw gebruikt kunnen worden?

·        Gezocht: beademingsapparatuur. Er zal een groot tekort ontstaan aan beademingsapparatuur op de IC’s. Is er wellicht vergelijkbare apparatuur in andere sectoren aanwezig die mogelijk met kleine aanpassingen voldoet aan alle eisen voor medische beademingsapparatuur? 


Gehandicaptenzorg 

·        Gezocht: dagbesteding op afstand. Tienduizenden gehandicapten, verdeeld over honderden locaties, die normaal gesproken naar een gezamenlijke ruimte gaan en daar een programma aangeboden krijgen voor een zinvolle dagbesteding (denk aan ambachtswerk, grondonderhoud, inpakwerk of horeca), moeten nu de hele dag alleen op hun kamer doorbrengen. Met alle gevolg van dien (eenzaamheid, stress, onbegrip, agressie richting zorgpersoneel, terugval in bijv. een gameverslaving). Omdat de situatie misschien nog wel maanden kan duren, zijn we hard op zoek naar nieuwe vormen van dagbesteding, waardoor gehandicapten ritme, gezelschap, en zinvol vermaak krijgen.  

Voor wie is deze oproep bedoeld? 

  • Bedrijven die een oplossing hebben én op zeer korte termijn kunnen leveren of kunnen implementeren
  • Bedrijven die een oplossing op zeer korte termijn kunnen ontwikkelen 
  • Oplossingen van andere zorgorganisaties die andere zorgorganisaties zelf op zeer korte termijn kunnen toepassen

N.B. heb je een goed idee voor één van de uitdagingen, maar kun je die niet zelf leveren of realiseren, ga dan of op zoek naar een partij die dat wel kan, of deel je ideeën en expertise via je het initiatief "Hack Corona"

Heeft jouw bedrijf een oplossing?
Heeft jouw bedrijf voor één van deze acute uitdagingen dé oplossing, laat het z.s.m. weten. De tijd dringt! De aangesloten zorgorganisaties zullen je oplossing met grote interesse bekijken en als deze aansluit contact met je opnemen om verder af te stemmen wat voor samenwerkingen er mogelijk zijn. 

Jouw ‘Pitch document’
Vat je oplossing in een kort pitch document van max. 2 pagina’s samen. Probeer in ieder geval onderstaande onderdelen hierin te verwerken:

  • Start je pitchdocument met de uitdaging waarvoor jij een oplossing hebt;
  • Beschrijf kort, bondig en liefst zo visueel mogelijk de oplossing die je hebt;
  • Geef een korte beschrijving van jouw bedrijf én op welke termijn jullie de oplossing kunnen leveren/implementeren.

We helpen u graag deze subsidie succesvol aan te vragen. Bekijk de gehele regeling op Starthubs of ga met ons in gesprek.

Interessante subsidies

Overheden, investeerders en fondsen zijn continu op zoek naar partners en projecten die Nederland duurzamer, innovatiever, socialer, veiliger
en toekomstbestendig maken. Wij speuren door de stapel en pikken er wekelijks de mooiste subsidiemogelijkheden uit. Iets voor u? Neem contact op en ontmoet ons gedreven team.

Romy Akkerman

Aanpakker. Bewijst dat beleid en creativiteit wél samengaan. Wil altijd meer weten en helpt hierdoor mensen meer dan zij vooraf gedacht hadden.

Meer weten? 050 211 5352 romy@corusadvies.nl
Zie ook

Gezocht: R&D-samenwerkingsprojecten

R&D-samenwerkingsprojecten

Lees meer
Sluit: 10 september 2020 Innovatie