Bel een adviseur 050 211 5352

Gezocht: oplossingen om woningen in bewoonde staat snel te verduurzamen

De aanbesteding die u nu bekijkt is verlopen. Bekijk actuele tenders
Verminder CO2-uitstoot huurwoningen
Publicatiedatum: 12 september 2019
Sluitingsdatum: 12 november 2019 15:32

Woonstad Rotterdam is de grootste sociale huisvester van Rotterdam. Ruim 45.000 woningen van Woonstad Rotterdam zijn nog op het aardgas aangesloten. Een flink deel daarvan zijn portiekflats die niet op korte termijn op stadswarmte worden aangesloten. Zij zoeken daarom nieuwe oplossingen om van deze woningen de CO2-uitstoot terug te brengen en/of ze aardgasvrij te maken.

 De inzendingen worden beoordeeld door een intern team van Woonstad Rotterdam, een vakjury én een bewonersjury beoordeeld. Zij komen samen tot een eindoordeel. Bij het beoordelen gelden drie criteria: jouw oplossing is in bewoonde staat uit te voeren (sociaal criterium); jouw oplossing zorgt voor een reductie van CO2-uitstoot (technisch criterium) en ze kijken naar CO2-vermindering per geïnvesteerde euro (financieel criterium). 

In totaal is er maximaal €1.425.000,- pilotbudget beschikbaar. Woonstad Rotterdam heeft de intentie om met één of meerdere winnaars een pilot te starten in minimaal 6 tot maximaal 30 woningen per pilot. Per woning stellen ze maximaal €15.000,- (inclusief btw) beschikbaar om jouw oplossing een jaar lang te testen in de praktijk. In totaal gaat het om 95 woningen verdeeld over 3 portiekflats voor pilots. Na een succesvolle pilot maak je kans op een vervolgopdracht om jouw oplossing uit te rollen. Woonstad Rotterdam heeft ruim 56.000 woningen in bezit en beheer.

Heeft u de beste (deel)oplossing? Dan helpen wij u graag deze challenge te winnen. Bekijk de gehele challenge op Starthubs en woonstad Rotterdam of ga met ons in gesprek.

Interessante subsidies

Overheden, investeerders en fondsen zijn continu op zoek naar partners en projecten die Nederland duurzamer, innovatiever, socialer, veiliger en toekomstbestendig maken. Wij speuren door de stapel en pikken er wekelijks de mooiste subsidiemogelijkheden uit. Iets voor u? Neem contact op en ontmoet ons gedreven team.


Romy Akkerman

Aanpakker. Bewijst dat beleid en creativiteit wél samengaan. Wil altijd meer weten en helpt hierdoor mensen meer dan zij vooraf gedacht hadden.

Meer weten? 050 211 5352 romy@corusadvies.nl
Zie ook

Gezocht: R&D-samenwerkingsprojecten

R&D-samenwerkingsprojecten

Lees meer
Sluit: 10 september 2020 Innovatie