Bel een adviseur 050 211 5352

Gezocht: onderzoekers met maatschappelijke impact

De aanbesteding die u nu bekijkt is verlopen. Bekijk actuele tenders
Onderzoekers met kleinschalige projecten met een potentie voor maatschappelijke impact
Publicatiedatum: 19 december 2019
Sluitingsdatum: 27 februari 2020 14:00

De NWA-Ideeëngenerator call is onderdeel van het NWA Programma dat NWO in opdracht van het Ministerie van OCW uitvoert. De Ideeëngenerator call moedigt out-of-the-box denkers aan creatieve, spannende en innovatieve onderzoeksideeën in de praktijk te brengen die relevant zijn voor het NWA-programma.

De NWA zet in op een nauwere verbinding tussen de samenleving en onderzoek en financiert daarom de Ideeëngenerator projecten die een maatschappelijke vraag adresseren en/of projecten die een potentie voor maatschappelijke impact hebben en waarbij duidelijk wordt samengewerkt met een maatschappelijke stakeholder van het formuleren van de probleemstelling tot het uitvoeren van het project. 

De beoordelingsaspecten zijn ‘maatschappelijke vraag’, ‘impact en stakeholders’, ‘een creatief en vernieuwend idee’ en de projectopzet.

De subsidie bedraagt maximaal €50.000 per project. De looptijd van een project bedraagt maximaal één jaar. Voor de Ideeëngenerator gelden geen speciale eisen aan de vorm van het onderzoek. Er is dus ruimte voor verschillende vormen van onderzoek, zoals afstudeerstages, kennislabs/proeftuinen/living labs/fieldlabs.

Bent u onderzoeker en heeft u een kleinschalig project in samenwerking met een maatschappelijke stakeholder? Dan helpen wij u graag deze subsidie succesvol aan te vragen. Bekijk de gehele regeling op NWO of ga met ons in gesprek.

Interessante subsidies

Overheden, investeerders en fondsen zijn continu op zoek naar partners en projecten die Nederland duurzamer, innovatiever, socialer, veiliger en toekomstbestendig maken. Wij speuren door de stapel en pikken er wekelijks de mooiste subsidiemogelijkheden uit. Iets voor u? Neem contact op en ontmoet ons gedreven team.


Romy Akkerman

Aanpakker. Bewijst dat beleid en creativiteit wél samengaan. Wil altijd meer weten en helpt hierdoor mensen meer dan zij vooraf gedacht hadden.

Meer weten? 050 211 5352 romy@corusadvies.nl
Zie ook

Gezocht: R&D-samenwerkingsprojecten

R&D-samenwerkingsprojecten

Lees meer
Sluit: 10 september 2020 Innovatie