Bel een adviseur 050 211 5352

Gezocht: Leefbaarheidsprojecten in provincie Groningen

De aanbesteding die u nu bekijkt is verlopen. Bekijk actuele tenders
Leefbaarheidsprojecten in provincie Groningen
Publicatiedatum: 27 augustus 2019
Sluitingsdatum: 31 december 2020 18:00

Het Loket Leefbaarheid ondersteunt gezamenlijke plannen van inwoners in de gemeenten Appingedam, Loppersum, Delfzijl, Midden-Groningen, Het Hogeland, Oldambt, de voormalige gemeente Winsum, de voormalige gemeente Ten Boer en het deel van Meerstad dat tot 2017 hoorde bij de voormalige gemeente Slochteren.

Doel van de regeling is om mensen in het aardbevingsgebied te faciliteren en stimuleren zelf iets aan hun eigen leefomgeving te doen. Het gaat om leefbaarheidsinitiatieven van inwoners waarbij de inwoners zelf de agenda en prioriteiten bepalen en ook het initiatief bij zich houden ten aanzien van de realisatie. 

De hoogte van de subsidie bedraagt maximaal € 10.000,–. Je kunt subsidie aanvragen voor een project gericht op het verbeteren van de leefbaarheid, een evenement, of professionele ondersteuning bij planontwikkeling, fondsenwerving of uitvoer van plannen. 

De belangrijkste criteria om in aanmerking te komen voor een bijdrage zijn:

  • Het project levert een positieve bijdrage aan de leefbaarheid.
  • Het project heeft aantoonbaar draagvlak onder inwoners of belanghebbenden, of dit is te verkrijgen.
  • Het project draagt bij aan versterking van de samenwerking tussen verschillende organisaties in het dorp of met buurdorpen.
  • Het project heeft een duurzaam karakter.
  • Het project dient gereed te zijn voor uitvoering en binnen één jaar na het indienen van de aanvraag te zijn afgerond.

Heeft u een plan dat de leefbaarheid van uw omgeving verbetert? Dan helpen wij u graag deze subsidie succesvol aan te vragen. Bekijk de gehele regeling op Loket Leefbaarheid of ga met ons in gesprek.

Interessante subsidies

Overheden, investeerders en fondsen zijn continu op zoek naar partners en projecten die Nederland duurzamer, innovatiever, socialer, veiliger en toekomstbestendig maken. Wij speuren door de stapel en pikken er wekelijks de mooiste subsidiemogelijkheden uit. Iets voor u? Neem contact op en ontmoet ons gedreven team.


Romy Akkerman

Aanpakker. Bewijst dat beleid en creativiteit wél samengaan. Wil altijd meer weten en helpt hierdoor mensen meer dan zij vooraf gedacht hadden.

Meer weten? 050 211 5352 romy@corusadvies.nl
Zie ook

Gezocht: R&D-samenwerkingsprojecten

R&D-samenwerkingsprojecten

Lees meer
Sluit: 10 september 2020 Innovatie