Bel een adviseur 050 211 5352

Gezocht: leefbaarheidsprojecten

De aanbesteding die u nu bekijkt is verlopen. Bekijk actuele tenders
Leefbaarheidsprojecten
Publicatiedatum: 17 april 2020
Sluitingsdatum: 1 juni 2020 17:00

In veel wijken en buurten is de leefbaarheid nog altijd niet zoals we zouden willen dat het zou moeten zijn. De grote uitdaging zit 'm in het feit dat er geen 'eenvoudige' oplossing voor het verbeteren van leefbaarheid is. De leefbaarheid wordt namelijk beïnvloed door ontzettend veel verschillende zaken, die ook nog eens van persoon tot persoon en van buurt tot buurt kunnen verschillen. Hoe kunnen mensen zelf bijdragen aan het verbeteren van de leefbaarheid in hun wijk & buurt? Wij zijn op zoek naar de beste ideeën!

De leefbaarheid van een wijk of buurt is een ervaring van de bewoners die er wonen. Die ervaring wordt door praktische zaken in de eigen leefomgeving gevormd: onveilig voelen op straat, de voorzieningen in de wijk, staat van de openbare ruimte en woningen, overlast van verkeer en hangjongeren op straat, burenruzies en geluidsoverlast in de wijk, etc. Achter deze ervaringen gaan natuurlijk weer veel meer andere oorzaken schuil. Denk bijvoorbeeld aan relatief veel bewoners zonder werk, veel mensen die zorg nodig hebben (mentaal en fysiek), schooluitval, weinig sociaal-cultureel kapitaal, school-en taalachterstanden. En ga zo maar door.

Waar zijn ze naar op zoek voor particulieren?

Zij zijn op zoek naar de beste ideeën die bewoners en bedrijven aanzetten om zelf de leefbaarheid in hun eigen buurt en wijk te verbeteren! Het liefst zien ze creatieve en verrassende combinaties die verschillende thema's en partijen in de buurt of wijk met elkaar verbinden. Wat hebben bewoners en bedrijven nodig, hoe kunnen mensen aangespoord worden?

Wat is er te winnen voor particulieren?

De beste inzendingen belonen we met een prijs. Het totale prijzengeld is € 5.000,-* en wordt verdeeld onder de beste 5 inzendingen. De verdeling is als volgt:

 • 1e prijs: €2.000,- 
 • 2e prijs: €1.250,-
 • 3e prijs: €1.000,-
 • 4e prijs: €500,-
 • 5e prijs: €250,-

*De genoemde bedragen zijn netto bedragen en zullen gegarandeerd worden uitgekeerd.

Waar zijn ze naar op zoek voor initiatieven?

Zij zijn op zoek naar bestaande initiatieven en projecten die succesvol werken aan het verbeteren van de leefbaarheid. Liefst zien ze creatieve en verrassende combinaties op verschillende leefvelden en samen met andere partijen in de buurt of wijk. Deze initiatieven willen ze heel graag ondersteunen in het versnellen en het opschalen van het werk wat ze doen. Ze zijn daarom op zoek naar initiatieven die de volgende kenmerken hebben 

 • Jullie aanpak/werkzaamheden richten zich op wijk- en/of buurtniveau
 • Jullie werken samen met andere partijen in de buurt of wijk, waaronder bewoners
 • De manier waarop jullie de leefbaarheid verbeteren is op te schalen zodat er meer mensen mee geholpen zijn
 • Jullie hebben de ambitie om jullie werkzaamheden uit te breiden
 • Jullie hebben geen winstoogmerk, of zijn te typeren als een sociale onderneming
 • Jullie willen graag de ervaring en kennis die jullie hebben delen

Wat is er te winnen voor initiatieven?

De beste drie initiatieven winnen een vrij te besteden innovatiebudget om hun werk mee op te schalen en te versnellen

 • 1e prijs: €20.000,- 
 • 2e prijs: €5.000,-
 • 3e prijs: €5.000,-

Daarnaast introduceren ze jullie in een netwerk van samenwerkingspartners die jullie initiatief willen ondersteunen en nog verder brengen.


Heeft u een initiatief of project die de leefbaarheid in wijken & buurten bewezen verbetert? Dan helpen wij u graag deze challenge succesvol te winnen. Bekijk de gehele regeling op StartHubs (initiatieven) en StartHubs (particulieren)of ga met ons in gesprek.

Interessante subsidies

Overheden, investeerders en fondsen zijn continu op zoek naar partners en projecten die Nederland duurzamer, innovatiever, socialer, veiliger en toekomstbestendig maken. Wij speuren door de stapel en pikken er wekelijks de mooiste subsidiemogelijkheden uit. Iets voor u? Neem contact op en ontmoet ons gedreven team.


Romy Akkerman

Aanpakker. Bewijst dat beleid en creativiteit wél samengaan. Wil altijd meer weten en helpt hierdoor mensen meer dan zij vooraf gedacht hadden.

Meer weten? 050 211 5352 romy@corusadvies.nl
Zie ook

Gezocht: R&D-samenwerkingsprojecten

R&D-samenwerkingsprojecten

Lees meer
Sluit: 10 september 2020 Innovatie