Bel een adviseur 050 211 5352

Gezocht: Internetprojecten tegen coronacrisis

De aanbesteding die u nu bekijkt is verlopen. Bekijk actuele tenders
Internetprojecten tegen coronacrisis
Publicatiedatum: 7 april 2020
Sluitingsdatum: 29 juni 2020 17:00

Het SIDN fonds draagt graag bij aan sterke internetoplossingen die hulp kunnen bieden in deze crisis.

Oproep sterke initiatieven

Ze zijn op zoek naar sterke initiatieven van teams die met inzet van hun expertise en kennis de coronacrisis te lijf willen gaan. Met name op het gebied van:

  • Inzicht & grip op de situatie
    Initiatieven die op een verantwoordelijke manier inzicht en grip proberen te krijgen op wat nu gebeurt. Met betrekking tot de pandemie zelf en hoe we hier mee omgaan. Door nu goede data en kennis te verzamelen (op een verantwoorde manier), kunnen we daar beter op inspelen. Denk aan citizen science of andere vormen van slim georganiseerde, hoogwaardige en verantwoordelijke (realtime) vormen van dataverzameling en data delen. In combinatie met de inzet van AI kunnen we een bijdrage leveren aan om de missie van kennisinstituten en overheden om de uitbraak te vertragen en goed inzicht te krijgen in de pandemie. Zowel op medisch gebied, als daarbuiten.
  • Betrouwbare en veilige digitale oplossingen
    Oplossingen die zorgvuldig omgaan met data en waarop we echt kunnen vertrouwen qua privacy en veiligheid nu we op grote schaal gebruik maken van internet om thuis te werken, leren en te leven.
    We roeien nu allemaal met de riemen die we hebben en maken gebruik van beschikbare middelen en platforms die er al zijn. Dat zijn er gelukkig heel veel. Een risico is echter dat we daarbij andere belangen, zoals veiligheid en privacy, uit het oog verliezen door juist die platforms en apps te gebruiken die onveilig zijn dan wel onze gegevens voor allerlei doeleinden gebruiken. Met name in het publieke domein is het goed om hier kritisch naar te kijken.

De call

De call staat in principe open tot 30 juni 2020 (afhankelijk van de omstandigheden).

Binnen de call is het SIDN fonds specifiek op zoek naar projecten die een substantiële bijdrage kunnen leveren aan de uitdagingen waar we nu voor staan. Denk hierbij aan grotere, reeds beproefde projecten (bijdragen tot max 75.000 euro voor doorontwikkeling van een bestaand proof of concept, kansrijke concepten of resultaten van (wetenschappelijk) onderzoek naar bruikbare toepassingen).

Daarnaast kunnen ook kleine experimenten aanvragen (bijdragen van max 10.000 euro) om te komen tot een proof of concept, demo, pilot of experimenteel ontwerp.

Heeft u een internetproject om de coronacrisis mee te lijf te gaan? Dan helpen wij u graag deze subsidie succesvol aan te vragen. Bekijk de gehele regeling op SIDN Fonds of ga met ons in gesprek.

Interessante subsidies

Overheden, investeerders en fondsen zijn continu op zoek naar partners en projecten die Nederland duurzamer, innovatiever, socialer, veiliger en toekomstbestendig maken. Wij speuren door de stapel en pikken er wekelijks de mooiste subsidiemogelijkheden uit. Iets voor u? Neem contact op en ontmoet ons gedreven team.


Romy Akkerman

Aanpakker. Bewijst dat beleid en creativiteit wél samengaan. Wil altijd meer weten en helpt hierdoor mensen meer dan zij vooraf gedacht hadden.

Meer weten? 050 211 5352 romy@corusadvies.nl
Zie ook

Gezocht: R&D-samenwerkingsprojecten

R&D-samenwerkingsprojecten

Lees meer
Sluit: 10 september 2020 Innovatie