Bel een adviseur 050 211 5352

Gezocht: innovatieve projecten voor het bouwen en testen van een prototype

De aanbesteding die u nu bekijkt is verlopen. Bekijk actuele tenders
Innovatieve projecten voor het bouwen en testen van een prototype
Publicatiedatum: 15 mei 2019
Sluitingsdatum: 1 juli 2020 17:00

De subsidie van OP EFRO Valorisatie 2019 helpt bedrijven, maar ook kennisinstellingen om meer kansrijke innovatieve producten en diensten voor de markt te ontwikkelen. Die op hun beurt mogelijk ook weer extra banen opleveren in het Noorden.

Mkb’ers in Groningen, Friesland en Drenthe die een innovatie ontwikkelen, al dan niet in samenwerking met kennisinstellingen en grote bedrijven, kunnen deze subsidie aanvragen.

Je kunt subsidie ontvangen voor kosten voor het ontwikkelen, bouwen en testen van een prototype inclusief de eigen uren die hiervoor nodig zijn.

Voorwaarden:

  • De innovatieve producten, concepten, technologieën en diensten bevinden zich in het ontwikkelstadium: je hebt een duidelijk plan voor ogen en wilt nu gaan bouwen en testen;
  • In tegenstelling tot voorgaande jaren is het nu wel mogelijk dat een project 3 jaar duurt, in plaats van 2 jaar. De voorwaarden hiervoor lees je in artikel 7 van de uitvoeringsregeling Valorisatie 2019.

De aanvragen worden beoordeeld op 5 punten:

  • De mate waarin het project bijdraagt aan de specifieke doelstellingen van het Operationeel Programma 2014-2020 Noord-Nederland: “Meer innovatie en valorisatie in het MKB” en “innovaties in Noord-Nederland gericht op CO2-reductie”;
  • De mate van innovativiteit;
  • De kwaliteit van de business case;
  • De kwaliteit van de aanvraag;
  • Duurzaamheid.

Op dit moment is er nog ruim 3 miljoen euro beschikbaar van de 8 miljoen euro. Het subsidiepercentage is 35%. De subsidie wordt alleen verstrekt indien de berekening van het subsidiebedrag minimaal € 100.000,- per project bedraagt. 

Heeft u ondersteuning nodig voor het ontwikkelen, bouwen en testen van een prototype? Dan helpen wij u graag deze subsidie succesvol aan te vragen. Bekijk de gehele regeling op SNN of ga met ons in gesprek.

Interessante subsidies

Overheden, investeerders en fondsen zijn continu op zoek naar partners en projecten die Nederland duurzamer, innovatiever, socialer, veiliger en toekomstbestendig maken. Wij speuren door de stapel en pikken er wekelijks de mooiste subsidiemogelijkheden uit. Iets voor u? Neem contact op en ontmoet ons gedreven team.

Romy Akkerman

Aanpakker. Bewijst dat beleid en creativiteit wél samengaan. Wil altijd meer weten en helpt hierdoor mensen meer dan zij vooraf gedacht hadden.

Meer weten? 050 211 5352 romy@corusadvies.nl
Zie ook

Gezocht: R&D-samenwerkingsprojecten

R&D-samenwerkingsprojecten

Lees meer
Sluit: 10 september 2020 Innovatie