Bel een adviseur 050 211 5352

Gezocht: innovatieve oplossingen en producten voor ondersteuning vrijwilligerscoördinator

De aanbesteding die u nu bekijkt is verlopen. Bekijk actuele tenders
Gezocht: innovatieve oplossingen en producten voor ondersteuning vrijwilligerscoördinator
Publicatiedatum: 29 oktober 2019
Sluitingsdatum: 26 november 2019 18:00

De sportsector is voor een groot deel afhankelijk van mensen die zich op vrijwillige basis inzetten voor de sportclub. Hoewel het percentage mensen dat zich inzet als vrijwilliger bij een sportclub al meerdere jaren stabiel is, vinden sportclubs het toch steeds moeilijker om voldoende vrijwilligers te vinden.Ook is het vrijwilligerskader van de meeste sportverenigingen nog niet zo inclusief en divers als de vereniging zelf. 

Met de innovatiechallenge ‘Innovatieve oplossingen en producten die de vrijwilligerscoördinator van de sportclub ontlasten en ondersteunen’ wil het ministerie van VWS stimuleren dat de markt wordt verrijkt met nieuwe oplossingen voor ons beleidsprobleem.

Het ministerie is op zoek naar innovatieve oplossingen, concepten en/of producten die:

  • De taak van de vrijwilligerscoördinator eenvoudiger maken;
  • Het werven van vrijwilligers voor (incidentele) taken makkelijker en succesvoller maken;
  • Het koppelen van vrijwilligers aan (incidentele) taken makkelijker maken;
  • Uiteindelijk door sportclubs zelf kunnen worden afgenomen en voor hen betaalbaar zijn.

De inschrijvers met de beste concepten kunnen door middel van experimentele ontwikkeling (bijvoorbeeld haalbaarheidsstudies, het opzetten en uitvoeren van pilots en de ontwikkeling van een prototype) hun concept doorontwikkelen tot een marktklare oplossing. De beste inzendingen krijgen hiervoor een opdracht ter waarde van maximaal €70.000,- exclusief btw per inzending.

Heeft u een innovatief concept of product dat een oplossing biedt voor dit beleidsprobleem? Dan helpen wij u graag deze challenge succesvol aan te vragen. Bekijk de gehele regeling op StartHubs of ga met ons in gesprek.

Interessante subsidies

Overheden, investeerders en fondsen zijn continu op zoek naar partners en projecten die Nederland duurzamer, innovatiever, socialer, veiliger en toekomstbestendig maken. Wij speuren door de stapel en pikken er wekelijks de mooiste subsidiemogelijkheden uit. Iets voor u? Neem contact op en ontmoet ons gedreven team.


Romy Akkerman

Aanpakker. Bewijst dat beleid en creativiteit wél samengaan. Wil altijd meer weten en helpt hierdoor mensen meer dan zij vooraf gedacht hadden.

Meer weten? 050 211 5352 romy@corusadvies.nl
Zie ook

Gezocht: R&D-samenwerkingsprojecten

R&D-samenwerkingsprojecten

Lees meer
Sluit: 10 september 2020 Innovatie