Bel een adviseur 050 211 5352

Gezocht: innovatieve concepten/oplossingen voor beter toegankelijke speelplekken

De aanbesteding die u nu bekijkt is verlopen. Bekijk actuele tenders
Gezocht: innovatieve concepten/oplossingen voor beter toegankelijke speelplekken
Publicatiedatum: 29 oktober 2019
Sluitingsdatum: 26 november 2019 18:00

Veel speelplekken in Nederland zijn niet goed toegankelijk voor kinderen met een handicap, terwijl buitenspelen leuk, gezond en goed is voor de ontwikkeling van kinderen. Hoewel er wel bepaalde technieken/producten in de markt zijn waardoor speelplekken (tijdelijk) toegankelijk kunnen worden gemaakt voor kinderen of ouders met een beperking, zijn er nog meer technieken nodig om dit doel te bereiken.

Met de innovatiechallenge ‘Beter toegankelijke speelplekken’ wil het ministerie van VWS stimuleren dat de markt wordt verrijkt met nieuwe oplossingen. 

Het ministerie zoekt innovatieve oplossingen, concepten en/of producten die:

  • Bestaande speelplekken (beter) toegankelijk maken voor kinderen met een beperking;
  • Bestaande speelplekken (beter) toegankelijk maken voor ouders met een beperking;
  • Uiteindelijk afgenomen/toegepast kunnen worden door gemeenten.

De inschrijvers met de beste concepten kunnen door middel van experimentele ontwikkeling (bijvoorbeeld haalbaarheidsstudies, het opzetten en uitvoeren van pilots en de ontwikkeling van een prototype) hun concept doorontwikkelen tot een marktklare oplossing. De beste inzendingen krijgen hiervoor een opdracht ter waarde van maximaal €70.000,- exclusief btw per inzending.

Heeft u een innovatief concept of product dat een oplossing biedt voor dit probleem? Dan helpen wij u graag deze challenge succesvol aan te vragen. Bekijk de gehele regeling op StartHubs of ga met ons in gesprek.

Interessante subsidies

Overheden, investeerders en fondsen zijn continu op zoek naar partners en projecten die Nederland duurzamer, innovatiever, socialer, veiliger en toekomstbestendig maken. Wij speuren door de stapel en pikken er wekelijks de mooiste subsidiemogelijkheden uit. Iets voor u? Neem contact op en ontmoet ons gedreven team.

Romy Akkerman

Aanpakker. Bewijst dat beleid en creativiteit wél samengaan. Wil altijd meer weten en helpt hierdoor mensen meer dan zij vooraf gedacht hadden.

Meer weten? 050 211 5352 romy@corusadvies.nl
Zie ook

Gezocht: R&D-samenwerkingsprojecten

R&D-samenwerkingsprojecten

Lees meer
Sluit: 10 september 2020 Innovatie