Bel een adviseur 050 211 5352

Gezocht: innovatieve concepten die het samen spelen van kinderen met en zonder beperking stimuleren

De aanbesteding die u nu bekijkt is verlopen. Bekijk actuele tenders
Gezocht: innovatieve concepten die het samen spelen van kinderen met en zonder beperking stimuleren
Publicatiedatum: 29 oktober 2019
Sluitingsdatum: 26 november 2019 18:00

Spelen, het liefst samen met vrienden, is voor ieder kind heel belangrijk. Zo ook voor de meer dan 200.000 kinderen met een (ernstige) lichamelijke handicap in Nederland. Maar helaas is dit voor hen niet zo vanzelfsprekend. Naast dat speelplekken vaak fysiek niet toegankelijk zijn, is het ook belangrijk dat de speelplekken en -toestellen de aanleiding zijn voor kinderen met en zonder beperking om echt samen te gaan spelen. Want het sociale aspect van vrienden is minstens zo belangrijk, niemand wil immers alleen moeten spelen. 

Met de innovatiechallenge ‘Samen spelen door kinderen met en zonder beperking’ wil het ministerie van VWS stimuleren dat de markt wordt verrijkt met nieuwe oplossingen.

Het ministerie is op zoek naar innovatieve oplossingen, concepten en/of producten die:

  • Kinderen met en zonder beperking met elkaar laten spelen;
  • Bestaande speelplekken interessanter maken voor samenspel;
  • Ouders hierin meenemen.

De inschrijvers met de beste concepten kunnen door middel van experimentele ontwikkeling (bijvoorbeeld haalbaarheidsstudies, het opzetten en uitvoeren van pilots en de ontwikkeling van een prototype) hun concept doorontwikkelen tot een marktklare oplossing. De beste inzendingen krijgen hiervoor een opdracht ter waarde van maximaal €70.000,- exclusief btw per inzending.

Heeft u een innovatief concept of product dat een oplossing biedt voor dit beleidsprobleem? Dan helpen wij u graag deze challenge succesvol aan te vragen. Bekijk de gehele regeling op StartHubs of ga met ons in gesprek.

Interessante subsidies

Overheden, investeerders en fondsen zijn continu op zoek naar partners en projecten die Nederland duurzamer, innovatiever, socialer, veiliger en toekomstbestendig maken. Wij speuren door de stapel en pikken er wekelijks de mooiste subsidiemogelijkheden uit. Iets voor u? Neem contact op en ontmoet ons gedreven team.


Romy Akkerman

Aanpakker. Bewijst dat beleid en creativiteit wél samengaan. Wil altijd meer weten en helpt hierdoor mensen meer dan zij vooraf gedacht hadden.

Meer weten? 050 211 5352 romy@corusadvies.nl
Zie ook

Gezocht: R&D-samenwerkingsprojecten

R&D-samenwerkingsprojecten

Lees meer
Sluit: 10 september 2020 Innovatie