Bel een adviseur 050 211 5352

Gezocht: ICT oplossingen voor ouderen

De aanbesteding die u nu bekijkt is verlopen. Bekijk actuele tenders
ICT oplossingen voor ouderen
Publicatiedatum: 7 februari 2020
Sluitingsdatum: 22 mei 2020 17:00

Op 7 februari 2020 is een nieuwe subsidieronde van Active & Assisted Living opengesteld (AAL-subsidieoproep 2020). Het thema van de subsidieronde is 'Healthy Ageing with the Support of Digital Solutions'.

Iedereen wil goed en prettig oud worden. Technologie kan hierbij helpen. Daarom ontwikkelt het programma Active & Assisted Living (AAL) ICT-oplossingen die ouderen helpen zo lang mogelijk zelfstandig en zelfredzaam te blijven. Ook als ze last krijgen van lichamelijke of geestelijke beperkingen.

Onderwerpen

 • ICT-oplossingen voor senioren
 • Bevorderen langer thuis wonen
 • Beschikbaar maken van ICT oplossingen op de markt
 • Kwaliteit van leven bevorderen
 • Gezond ouder worden bevorderen
 • Samen met senioren oplossingen ontwikkelen

Consortia van minimaal drie onafhankelijke organisaties uit drie landen die participeren in de AAL subsidieronde 2020 kunnen een projectvoorstel indienen, in het Engels. In een consortium dienen in elk geval de volgende Nederlandse partners vertegenwoordigd te zijn:

 • minimaal één gebruikersorganisatie (bijv. zorgorganisatie, ouderenbond of gemeente).
 • minimaal één marktgeoriënteerde bedrijfspartner.
 • minimaal één MKB bedrijf (dit kan de hierboven genoemde bedrijfspartner zijn).

De subsidiehoogte:

 • voor een klein samenwerkingsproject van 6 tot 9 maanden is voor de gezamenlijke Nederlandse partners maximaal 100.000 euro beschikbaar.
 • voor een samenwerkingsproject van 12 tot 30 maanden is dit maximaal 500.000 euro.

Cofinanciering is verplicht. 

Bent u actief betrokken bij het bevorderen van de kwaliteit van leven en zelfstandigheid van ouderen? Wilt u ICT-oplossingen ontwikkelen ter ondersteuning hiervan? Wilt u daarbij samenwerken met partners in het buitenland? Dan helpen wij u graag deze subsidie succesvol aan te vragen. Bekijk de gehele regeling op ZonMw of ga met ons in gesprek.

Interessante subsidies

Overheden, investeerders en fondsen zijn continu op zoek naar partners en projecten die Nederland duurzamer, innovatiever, socialer, veiliger en toekomstbestendig maken. Wij speuren door de stapel en pikken er wekelijks de mooiste subsidiemogelijkheden uit. Iets voor u? Neem contact op en ontmoet ons gedreven team.

Romy Akkerman

Aanpakker. Bewijst dat beleid en creativiteit wél samengaan. Wil altijd meer weten en helpt hierdoor mensen meer dan zij vooraf gedacht hadden.

Meer weten? 050 211 5352 romy@corusadvies.nl
Zie ook

Gezocht: R&D-samenwerkingsprojecten

R&D-samenwerkingsprojecten

Lees meer
Sluit: 10 september 2020 Innovatie