Bel een adviseur 050 211 5352

Gezocht: Digitale oplossingen voor aantrekkelijkheid en productiviteit MKB

De aanbesteding die u nu bekijkt is verlopen. Bekijk actuele tenders
Digitale oplossingen om de aantrekkelijkheid van de MKB-markt en de productiviteit van het MKB te verhogen
Publicatiedatum: 21 november 2019
Sluitingsdatum: 17 januari 2020 12:00

Onder het MKB Versneller-programma valt ook de MKB Werkplaats. Dit is een publiek-private samenwerking waarin educatieve instellingen, (regionale) overheden en de bedrijfswereld hun krachten bundelen om kleine- en middelgrote bedrijven te ondersteunen op het gebied van automatisering, data-analyse, online marketing en sales. In deze werkplaats helpen MBO-, HBO- en WO-studenten de ondernemer om voor deze onderwerpen digitaliseringsoplossingen te vinden. Het Versneller-programma is een succes. Het hielp MKB’ers in zes tot acht weken met praktische toepassingen aan hogere opbrengsten. 

De volgende stap is om de wensen en behoeften van MKB’ers inzichtelijk te maken en deze te koppelen aan geschikte digitale oplossingen (nieuwe innovaties of innovaties die tijdens de MKB Werkplaats zijn gecreëerd). Aanbieders van digitale oplossingen benaderen het MKB nu zelden, terwijl ze soms de oplossing al kant en klaar hebben liggen voor andere segmenten. Deze oplossingen naar de MKB-markt brengen vergroot dus hun afzetgebied en helpt daarnaast het MKB verder. 

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat wil graag inzicht krijgen in de behoeften van de niet-innovatieve MKB’er (2-50 FTE, langer dan 3 jaar niet innovatief). We kunnen dan digitale oplossingen aanbieden via de juiste technologie-aanbieders. Bestaat de gewenste oplossing nog niet? Dan ontwikkelen we deze op basis van de behoeften. 

Wat is er te winnen in het programma?

  • Maximale vergoeding van €25.000,- die we in passende termijnen uitkeren;
  • Vijf maanden co-creatie accelerator-programma;
  • Mentors en deskundigen;
  • Een werkplek om samen te werken met onze ambtenaren;
  • Toegang tot het netwerk van de overheid;
  • Promotie van de startup en mogelijke media-aandacht.


Heeft u een digitale oplossing om de aantrekkelijkheid van de MKB-markt en de productiviteit van het MKB te verhogen? Dan helpen wij u graag deze challenge te winnen. Bekijk de challenge op StartHubs of ga met ons in gesprek.

Interessante subsidies

Overheden, investeerders en fondsen zijn continu op zoek naar partners en projecten die Nederland duurzamer, innovatiever, socialer, veiliger en toekomstbestendig maken. Wij speuren door de stapel en pikken er wekelijks de mooiste subsidiemogelijkheden uit. Iets voor u? Neem contact op en ontmoet ons gedreven team.


Romy Akkerman

Aanpakker. Bewijst dat beleid en creativiteit wél samengaan. Wil altijd meer weten en helpt hierdoor mensen meer dan zij vooraf gedacht hadden.

Meer weten? 050 211 5352 romy@corusadvies.nl
Zie ook

Gezocht: R&D-samenwerkingsprojecten

R&D-samenwerkingsprojecten

Lees meer
Sluit: 10 september 2020 Innovatie