Bel een adviseur 050 211 5352

Gezocht: biobased alternatieven voor design bloempotten

De aanbesteding die u nu bekijkt is verlopen. Bekijk actuele tenders
Biobased alternatieven voor design bloempotten
Publicatiedatum: 2 maart 2020
Sluitingsdatum: 8 mei 2020 17:00

Capi Europe is gebouwd rondom duurzaamheid. Met onze Nederlandse productie hebben wij een volgende stap gemaakt door een eigen en uniek productieproces te ontwikkelen waarmee we tot 80% energie besparen t.o.v. traditioneel rotatiegieten. Daarnaast ontwikkelen we hiermee duurzame bloempotten gemaakt met gerecyclede materialen. Deze potten zijn 100% recyclebaar en hebben een lange levensduur. 

Wij willen de grondstof (PE) waarmee wij design bloempotten produceren vervangen door een biobased alternatief. Voor de productie wordt nu een mix van virgin PE en gerecycled PE of 100% gerecycled materiaal gebruikt. Met het volume van 1.200 ton per jaar lukt het kostentechnisch niet om dit te vervangen door de bestaande biobased PE alternatieven. Momenteel kunnen wij onze bloempotten maken van 100% suikerriet, maar dit is tot op heden niet betaalbaar. Theoretisch gezien zouden we van vrijwel alle biobased materialen bloempotten kunnen maken. We zijn op zoek naar een goedkopere oplossing waarmee we wel op een betaalbare manier onze bloempotten van biobased materiaal kunnen maken.

Waar zijn we naar op zoek?
Een partij die i.s.m. onze huidige grondstofleverancier ons van een constante stroom van een betaalbare biobased grondstof kan voorzien die geschikt is om met rotatiegieten te verwerken.

Een mogelijke oplossing zou kunnen zijn om de benodigde biobased vezels te halen uit (regionale) reststromen met een negatieve waarde (bijvoorbeeld uit dikke digestaat of bermgras).

Wat is er te verdienen?

 • Een kans om de oplossing direct internationaal op de markt te brengen. Als het werkt zouden we direct onze collectie aan kunnen passen naar biobased bloempotten.
 • We hebben een pilotbudget (NTB).
 • Beschikbaarheid van een testomgeving en technische kennis (fabriek Tilburg). 
 • Wanneer het bij ons een succes is kunnen we je in contact brengen met diverse grote partijen die ook geïnteresseerd zijn om jouw oplossing af te nemen.
 • Interessant netwerk van samenwerkingspartners.
 • Kans op een vervolgopdracht, opschaling, of duurzame samenwerking bij een succesvolle pilot.
 • Daarnaast mag je rekenen op ondersteuning en samenwerking van creatieve en inspirerende specialisten die jullie kunnen uitdagen om jullie product nog beter te maken.

Wat is er te verdienen vanuit BioVoice?

Een Innovatiecontract. Met een innovatiecontract ga je het ontwikkeltraject in. Je krijgt toegang tot:

 • funding (er zijn vouchers van € 10.000 beschikbaar, te besteden in het regionale ecosysteem voor bijvoorbeeld testen, lab- en demo-faciliteiten, NDA of IP advies, etc)
 • (internationale) markten
 • kennis en partners
 • hulpbronnen en researchfaciliteiten
 • business en schaalvergroting
 • en: een launching customer!

Hebt u een alternatief voor een biobased bloempot? Dan helpen wij u graag deze challenge succesvol te winnen. Bekijk de gehele regeling op StartHubs of ga met ons in gesprek.

Interessante subsidies

Overheden, investeerders en fondsen zijn continu op zoek naar partners en projecten die Nederland duurzamer, innovatiever, socialer, veiliger en toekomstbestendig maken. Wij speuren door de stapel en pikken er wekelijks de mooiste subsidiemogelijkheden uit. Iets voor u? Neem contact op en ontmoet ons gedreven team.


Romy Akkerman

Aanpakker. Bewijst dat beleid en creativiteit wél samengaan. Wil altijd meer weten en helpt hierdoor mensen meer dan zij vooraf gedacht hadden.

Meer weten? 050 211 5352 romy@corusadvies.nl
Zie ook

Gezocht: R&D-samenwerkingsprojecten

R&D-samenwerkingsprojecten

Lees meer
Sluit: 10 september 2020 Innovatie