Bel een adviseur 050 211 5352

HyFloat

Welke regeling is beschikbaar?

De subsidieregeling MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) Zuid-Holland komt voort uit de samenwerkingsagenda tussen het ministerie van EZ, provincies, topsectoren en MKB Nederland. De MIT is bedoeld voor haalbaarheidsonderzoek van een economisch en technisch risicovol, nieuw product of proces. 

Wie vroeg de subsidie aan?

Het bedrijf 12 TO ZERO adviseert projecten binnen de energietransitie en waterstofeconomie. Eén van die projecten is het Hy-Float-concept; een drijvend platform waar waterstof wordt geproduceerd en opgeslagen. Met dit haalbaarheidsonderzoek wil het bedrijf testen wat de economische en technische mogelijkheden zijn om hiermee energiesystemen koolstofarm te maken.

Zo kwamen we tot de beste aanvraag

Om in aanmerking te komen voor de MIT is het belangrijk dat projecten aansluiten op de beleidsagenda en topsectoren. In dit geval kozen we voor het thema Energie, en specifiek Innovatiethema Hernieuwbaar op Zee (MMIP 1). Door kritische te vragen naar technische risico’s, samenwerkingen en innovativiteit ten opzichte van huidige technologieën schetsten we een goed beeld van de potentie van het project, en werd het volledige bedrag toegekend.


Romy Akkerman

Aanpakker. Bewijst dat beleid en creativiteit wél samengaan. Wil altijd meer weten en helpt hierdoor mensen meer dan zij vooraf gedacht hadden.

Meer weten? 050 211 5352 romy@corusadvies.nl