Bel een adviseur 050 211 5352

Projectplan subsidieaanvraag: wat is het en wat staat erin?

U wilt subsidie aanvragen voor uw vereniging, stichting of bedrijf. Een belangrijk onderdeel daarvan is het schrijven van een projectplan. Zonder een goed en doordacht projectplan, is de kans van slagen voor het binnenhalen van de subsidie klein. In deze blog leggen we uit wat het projectplan is, wat erin staat en op welke zaken u moet letten als u zelf het projectplan gaat schrijven.

Projectplan subsidieaanvraag: wat is het? 

Uw projectplan is, samen met de begroting, het belangrijkste onderdeel van de subsidieaanvraag. Het plan moet een duidelijk beeld geven van het voorgenomen project waarvoor u subsidie aanvraagt. Dit betekent dat u de aanleiding, het doel en de werkzaamheden van het project helder omschrijft. Om van tevoren voor uzelf te bepalen wat u eigenlijk op papier wilt zeggen, kan het helpen om te bedenken waarom de beoordelaar een bepaalde vraag stelt. In het algemeen wilt u met het projectplan duidelijk maken wat u concreet gaat doen in dit project en waarom daar belastinggeld naartoe moet.

Projectplan subsidieaanvraag: wat staat erin?

In het projectplan schetst u een duidelijk beeld van de inhoud van uw project. Dit begint met een helder doel, meestal uiteengezet in meerdere subdoelstellingen. Hieraan verbindt u ook concrete resultaten. In de vraagstelling wordt vrij uitgebreid gevraagd naar alle onderdelen van het projectplan. 

Grofweg wordt er informatie van u gevraagd over de volgende onderwerpen: projectinhoud, activiteiten, onderscheidende factoren, klant- marktrelatie, projectplanning (inclusief fasering), begroting, aanvragende partij(en), projectorganisatie, samenwerkingsverbanden, draagvlak, SWOT-analyse, eigen bijdrage, schaalbaarheid en evaluatie.

Hulp bij het opstellen van uw projectplan voor een subsidieaanvraag


Komt u er toch niet helemaal uit en heeft u hulp nodig bij het schrijven van uw projectplan? Of wilt u zeker weten dat u geen steken heeft laten vallen? Of u nu subsidie aanvraagt namens een stichting, vereniging, midden- of kleinbedrijf, we helpen u graag verder. Neem contact op met een van onze medewerkers, dan kijken we wat u nodig heeft om die subsidie binnen te halen. 

Romy Akkerman

Aanpakker. Bewijst dat beleid en creativiteit wél samengaan. Wil altijd meer weten en helpt hierdoor mensen meer dan zij vooraf gedacht hadden.

Meer weten? 050 211 5352 romy@corusadvies.nl
Lees ook

Voor elke fase de juiste financiering

Romy Akkerman

U heeft een goed idee, een krachtig businessplan en een flinke dosis goede moed. Maar als (startend) ondernemer ontbreekt het u aan de financiële middelen om uw sociale onderneming goed in de markt te zetten. Hoe nu verder?