Bel een adviseur 050 211 5352

4 tips voor een uniek, innovatief projectplan

Een belangrijk onderdeel van uw subsidieaanvraag is het projectplan. In onze andere blogs legden we uit waar het projectplan uit moet bestaan en waar de beoordelaar op let. In deze blog gaan we dieper in op een specifiek onderdeel: de innovativiteit van uw project. We geven vier tips om de innovativiteit van uw project extra onder de aandacht te brengen bij de beoordelaar.

Tip 1: Zorg dat uw idee aansluit op de vraag in de markt

Beoordelaars waarderen innovatieve ideeën, dingen die nog nooit eerder zijn gedaan. Maar alleen als deze ideeën goed aansluiten op een bestaande vraag uit de markt. De eerste tip is dus: zoek naar relevantie. Hoe beter u weet in welk ‘gat in de markt’ u duikt, des te beter. Bedenk en beschrijf dus ook wat uw innovatie uniek en significant beter maakt dan bestaande ontwikkelingen.

Tip 2: Definieer het niveau waarop u innoveert

Natuurlijk roept iedereen dat zijn of haar project innovatief is. Maar hoe definieert u dat? Niveaus waarop uw product vernieuwend kan zijn:

Tip 3: Is de timing juist voor uw innovatie? 

Subsidieverstrekkers zitten niet te wachten op een oplossing voor een probleem dat niet on top of mind is of waar geen tijd voor is. Beschrijf de innovatie daarom in termen van verplaatsing van eerdere technologieën en het creëren van nieuwe vraag in een onbetwiste markt in plaats van rechtstreeks te concurreren met andere leveranciers. Het vermelden van een korte geschiedenis van de innovatie helpt de beoordelaars met context voor het stadium van uw productontwikkelingen. Ook geeft u ermee aan het spanningsveld waarin u opereert goed te kennen.

Tip 4: Heeft de innovatie de potentie om state-of-the-art te zijn in het veld?

De term innovatie zegt het al: het gaat om vernieuwing. Maar als alles op zijn plek valt en zaken zo lopen als u ze ingecalculeerd heeft, is uw initiatief niet alleen innovatief, maar ook marktbepalend (of zelfs marktleidend). Beschrijf nauwkeurig hoe de resultaten en doelen van het project zich zullen nestelen in de maatschappij en het werkveld. Dit kan ook betekenen dat u beseft dat uw innovatie wellicht niet state of the art is, maar u deze wel uitgebreid kunt beschrijven.

Hulp bij het aanvragen van een subsidie

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over uw innovativiteit of andere onderdelen van uw subsidieaanvraag? Wij helpen u graag verder. Neem contact op, dan kijken we naar de beste manier om u snel verder te helpen.

Romy Akkerman

Aanpakker. Bewijst dat beleid en creativiteit wél samengaan. Wil altijd meer weten en helpt hierdoor mensen meer dan zij vooraf gedacht hadden.

Meer weten? 050 211 5352 romy@corusadvies.nl
Lees ook

Probleemstelling van uw projectplan: de vraag achter de vraag

Romy Akkerman

Een belangrijk onderdeel van uw subsidieaanvraag is het projectplan. In onze andere blogs legden we uit waar het projectplan uit moet bestaan en waar de beoordelaar op let. In deze blog gaan we dieper in op een specifiek onderdeel: de probleemstelling en het probleemoplossend vermogen van uw plan.